El Camí

Capçalera cami

El Camí és una ruta de senderisme cultural que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, permetent-te conèixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i les gents de cada terra.

Uneix tots els caps de comarca, prenent una forma de 8 irregular que es creua a Montserrat, visitant els pobles per conèixer en primera persona la seva gent, la seva realitat i iniciatives socials, la cultura, l’art, els costums, les festes i tradicions, la geografia, els paisatges, la natura…

El Camí es va iniciar l’any 2003 i consta d’uns 4.750 Km (camí troncal o principal, senyalitzat amb la marca vermella), més els brancals que aprofundeixen en la resta de municipis de cada comarca (marca groga) i que es van creant progressivament.

Pensat per a tots els públics i edats, amb un grau de dificultat majoritàriament baix o mig, cadascú se’l pot fer a la seva mida i nivell. Està concebut per fer-lo a peu i molts trams són ciclables. També hi ha l’opció de seguir-lo en cotxe arribant als pobles per les carreteres que els uneixen.

El Camí és un projecte col·laboratiu, tothom hi pot participar de diferents maneres, i també aportar textos a la Camipèdia o publicar activitats al web www.elcami.cat.

La totalitat del Camí dels Països Catalans ja està georeferenciat. Tots els trams es poden recórrer seguint les traces georeferenciades amb mòbil intel·ligent o GPS.

El Camí se senyalitza amb la gent del territori amb la marca senderista d’El Camí. És un projecte viu, encara en procés de senyalització.

Visita el web www.elcami.cat

Hi trobaràs tota la informació del projecte, com per exemple com fer  les etapes d’El Camí, les maneres de col·laborar-hi, on dormir, on menjar…